top of page

AUTENTISITET

Vi er svært opptatt av våre varers autentisitet og kjemper med hele bransjen mot piratkopier.

Alle varer som selges gjennom vintagefever.no er nøye inspisert og verifisert.

Vi kjøper kun inn fra betrodde innkjøpere fra vintagebransjen og alle våre varer går gjennom opp til 3 ledd med autentifisering før den når oss,

De siste årene har såkalte "superfakes" blitt introdusert, disse er i prinsippet laget på akkurat samme måte som originalene og er svært vanskelige å fastslå om er uekte. Vi holder oss derfor unna å ta inn nyere modeller fra Chanel (2013-d.d) og Prada (2014-d.d) med mindre kvittering og kontoutskrift fra kjøpet kan fremlegges (kvitteringer har også i senere tid blitt kopiert). Dersom vi skal komme med et tips til deg som vurderer å kjøpe en veske fra en privatperson er det nettopp det å se på kontoutskriften fra kjøpet.

Det har gjennom tiden blitt kopiert mye merkevarer, men det er ikke før de siste 4-5 årene man virkelig har fått gode kopier. Dette er også grunnen til at vi ikke tar inn disse varene med mindre tydelig dokumentasjon fremligger.

Hvis vi tar for oss 80-tallet som et eksempel ble disse referert til som "etterlikninger".

Med "etterlikninger" mener vi likhet mellom veske og original med mange feil (materialet, glidelås, logo, farge og form).

Det finnes få kopier fra dette årtiet som kan få oss til å trekke på nesen, så om du feks. vil sikre deg din Chanel eller Louis Vuitton-favoritt anbefaler vi å kjøpe vesker som er laget før 1995.

Serienummer og Datokoder ble typisk introdusert på begynnelsen av '80-tallet og er ikke noe mer enn et nummer. Hvis man tenker seg om er dette noe av det enkleste å fake. På visse vintagevarer er også disse slitt vekk gjennom årenes løp, men dette er ikke noe man skal være redd for.

Småtips å se etter dersom du skal kjøpe deg vintage Louis Vuitton:

- Er skinnet på vesken fortsatt lyst? Styr unna! Louis Vuittons skinn blir mørkere (får patina) med årene og fremstår mørk honningfarget.

- Sjekk sømmene. Sømmene til Louis Vuitton er bittelitt sidestilt. Dersom du ser på en klassiker som Keepall, Speedy eller Noe (samt de fleste andre modeller med lyse sømmer) skal sømmene være tilnærmet gule. Dette betyr at de er bivoksinsatt.

- Sørg for at glidelåsene føles riktige. Med dette mener vi at de skal føles som om de er av god kvalitet.

- Dersom Datokoden fortsatt følger vesken, slå opp nummeret og sjekk at det stemmer med forklaringen på diverse nettsider som har gode forklaringer på dette.

Dersom du kjøper av privatperson er det alltid en god idé å hente vesken/varen hjemme hos selgeren. Sjekk opp telefonnummeret til selgeren og sørg for at den matcher adressen du skal hente vesken på. På denne måten vet du at du alltid kan oppsøke selgeren om du skulle fått en piratkopi. Og for å være helt på det sikre kan du be selgeren å skrive en "kvittering" der han/hun går god for at vesken er ekte, samt salgspris, dato og signatur. Om det da skulle skje noe har du dokumentasjon å fremlegge ved en eventuell sak!

Dersom du lurer på noe, ikke nøl med å ta kontakt med oss på post@vintagefever.no!

Håper du ble litt klokere!

bottom of page