top of page

CHANEL CLASSIC DOUBLE FLAP - 6 AUTENTISITETSTEGN


Chanel Classic Double Flap

Chanel Classic Double Flap Small/Medium/Tall er antakelig de mest ikoniske veskene som finnes. De er også noen av de mest kopierte veskene der ute. Å kjøpe vintage er vanligvis relativt sett trygt ettersom gode såkalte "superfakes" ikke ble introdusert på markedet før etter år 2000. Det ble også produsert fakes før 2000, men disse er lettere å autentifisere for et trent øye. Under har vi listet opp 6 autentisitetstegn som man bør se etter når man kjøper en Chanel Classic Double Flap.

1. CC-LÅSEN

Chanel-låsen på Double Flap er bedre kjent som CC-turn lock. Denne låsen ble designet av Karl Lagerfeld på midten av 1980-tallet var et redesign av CC låsen Coco Chanel designet.

Høyre C vil alltid overlappe venstre C på toppen og ventre C vil alltid overlappe høyre C på bunnen. Unntak fra regelen: Vesker som har andre CC låser laget før 1985

Double Flap kan komme med hardware i både sølvfarge og i gullfarge og CC-turn locken bør være "crisp" og relativt rett i kantene. Unntak: Vesker som er produsert etter 2008.

De aller fleste veskene med hardwaredetaljer i gull som ble laget før 2008 var emaljert med 24 karat gull. Det at de er emaljert betyr at hardwaredetaljene har et tynt lag på utsiden. Ettersom det ble benyttet 24 karat gull i emaljeringen kan man se et hallmark stempel på låsene på eldre modeller (fra før 2008) - se øverste bilde, øverst til venstre på låsen under. Hallmark stempelet har variert i forskjellige produksjonsperioder og har ikke vært det samme på alle veskene produsert før 2008. Da Chanel sluttet med emaljering i 24 karat gull forsvant hallmark stemplingen. Alle vesker (med noen svært få unntak) med serienummer som begynner på 12 skal ikke ha dette stempelet på låsen.

2. QUILTEN SKAL VÆRE SYMMETRISK

På alle Classic Double Flap skal quilten (diamantmønsteret) være symmetriske. Det vil si - når de var helt nye fra butikk matchet som regel sømmene relativt bra, men da var også quilten/diamantmønsteret meget puffy. Gjennom årenes løp forsvinner mye av luften/puffen og lommen bak og vesken blir brukt/fylt og strekker på seg noe som bidrar til at sømmene på lommen beveger på seg og matcher mindre jo eldre de blir. Quilten skal ikke matche over kantene/hjørnene og med sidene eller bunnen av vesken.

Unntak: Ettersom veskene er laget i et organisk materiale (skinn) vil skinnet kunne strekke seg noe gjennom årenes løp og derfor kan quilten differere fra møtende quilt med noen millimeter. Dette gjelder spesielt veskens forside fra der veskens åpne/lukke-flap låses med CC-låsen.

3. INTERIØR

Veskens interiør skal alltid være stramt uten store utpregede rynker eller luftlommer (i hovedrommet). Linningen er laget for å passe perfekt i vesken og dette bærer autentiske vesker preg av.

VIKTIG!

De små flate innerlommene i hovedrommet på veskene ble laget med et materiale/farge/stoff som ikke tålte friksjon mot hverandre (skinn mot skinn) og derfor har ekstremt mange av disse veskene slitasje i de små flate innerlommene. Mange har også fått fjernet det røde skinnet inne i lommene om de har blitt for klisne for å brukes. Dersom du ser på en veske som har slitte innerlommer er dette noe man i autentisitetsbransjen ser på som et positivt autentisitetstegn. Det er svært vanlig med slitasje i disse lommene og det har som regel ikke noe å si på verdien eller bruksnytten.

4. SERIAL SEAL/KLISTERMERKE INNVENDIG

Alle Chanelvesker siden midten av 1980-tallet kommer med Serial Seal (også kalt Serial Sticker). Disse klistremerkene med serienummer har sett forskjellige ut i gitte produksjonsperioder. Oversikt over dette kan du finne her.

Mange av vintageveskene har ikke dette klistremerket - det kommer av at det har falt av eller blitt slitt av ved bruk.

Det er ikke prekært om en veske ikke har klistremerket, men man kan lese endel informasjon ut av det som feks hvilken produksjonsperiode den er laget i. I en autentifiseringsprosess er klistremerket noe man ser på om det fremdeles sitter i vesken, men det er ikke kritisk om dette ikke følger vesken da man i en slik prosess ser på en mengde andre aspekter ved vesken.

5. HARDWARE MATCHER STEMPLING/SKRIFT INNE I VESKEN

Dersom vesken er laget med hardwaredetaljer i gull skal også skriften/stemplingen inne i vesken være i gull (se bilde under; "CHANEL" er stemplet inne i det røde interiøret). Er veskens hardwaredetaljer i sølv er også skriften/stemplingen inne i vesken i sølv.

6. AUTENTISITETSKORT FRA CHANEL

Alle Chanelvesker siden midten av 1980-tallet har kommet med Authenticity Card fra Chanel.

Det er relativt sjeldent i dag at disse kortene følger med vintageveskene fra 1980 og 1990-tallet ettersom disse som regel har blitt mistet gjennom årenes løp. Men dersom man er så heldig at dette følger eller om du har en veske av nyere dato er det viktig at du ser at kortet kun har fargene; sort, hvit og gull. Kortet skal ikke ha en regnbue-refleksjon.

NB! UNNTAK OG FORHÅNDSREGLER

Det finnes naturligvis unntak fra regelene da veskene kan ha blitt reparert, blitt slitt og blitt utsatt for vann og vær.

Dersom du kjøper en veske fra en privatperson anbefaler vi at du spør om kvittering og kontoutskrift som matcher summen og datoen på kvitteringen. Dersom vesken er vintage anbefaler vi at du får vesken autentifisert hos feks www.authenticatefirst.com eller en annen anerkjent aktør i bransjen.