VEDLIKEHOLD
CHANEL & LOUIS VUITTON

Vesker blir utsatt for forskjellig vær og temperatur noe som kan medføre at de blir tørre. De kan også få generelle slitasjer, og merker på hjørner og kanter ved bruk. Kjøper du en vintageveske som kan være oppmot 20-30år gammel det lurt å vedlikeholde den på en god måte.

Vi anbefaler alltid at du oppsøker en lærmaker/skomaker/skinnmaker og spør de om råd. De er eksperter på produkter som bør brukes basert på tilstanden/alderen til skinnet på vesken. Ønsker du allikevel å vedlikeholde vesken selv (på eget ansvar) kan du lese videre.

untitled_2 2.JPG
Skjermbilde 2022-10-19 kl. 17.40_edited.jpg

01

CHANEL

Vi vet at mange bruker denne metoden selv for å vedlikeholde lammeskinnsvesker fra Chanel (igjen; dette gjøres på eget ansvar).

 

Man kan smøre inn vesken et par ganger i året eller ved behov med skinnfett uten farge (viktig) slik at skinnet får næring. Smør inn vesken ved å påføre fettet med en fin microfiberklut eller en klut som ikke gir fra seg fiber. Smør et tynt lag og la det trekke inn 24t. Tørk av eventuelt overflødig fett. Det anbefales at man prøver seg frem på feks baklommen først.
 

Skinnfett som blir anbefalt er feks skinnfettet uten farge fra Leather's Choice.
Såvidt oss bekjent kan denne kjøpes på Panduro Hobby, Industrisøm, Hobbyhimmelen osv.


 

02

LOUIS VUITTON

Vi vet at mange bruker denne metoden selv for å vedlikeholde Vachetta-skinnet på Louis Vuitton (igjen; dette gjøres på eget ansvar).

 

Med Vachetta mener vi de lyse skinndetaljene på veskene fra Louis Vuitton. Canvasen (selve mønsteret på vesken Monogrammet, Damier, Azur Damier osv) er laget av en blanding av bomull- og lincanvas som er dekket med et plast derivat (vinyl) som heter polyvinylklorid. Canvasen trenger tilnærmet ingen vedlikehold (skal ikke smøres med skinnfett da det ikke vil trekke inn).

Vachetta-skinnet er ubehandlet Italiensk lær som er lyst, lyst beige i begynnelsen. Vachetta er laget for å eldes og vil med tiden bli mørkere (få mørkere patina). Det er lite man kan gjøre for å stoppe selve patina-prosessen ettersom Vachetta er mottakelig for vann, flekker, fett, vær og spesielt sol.
Håndtakene på håndveskene med Vachetta har en tendens til å bli meget mørke om man ikke tar forsiktighetsregler ettersom man har mye naturlige oljer/fett på hendene  (bruker håndkrem etc).

Vachetta vil utvikle seg til å få en unik patina og karakteristikk gjennom årenes løp, basert på hvordan vesken har blitt brukt av eieren.

Man kan smøre inn Vachettaen på vesken en gang i året eller ved behov med skinnfett uten farge(viktig) slik at skinnet får næring. Smør inn vesken ved å påføre godt med fett med en fin microfiberklut eller en klut som ikke gir fra seg fiber. Smør et godt lag og la det trekke inn 24t. Tørk av eventuelt overflødig fett. Vær oppmerksom på at ved å smøre inn Vachetta vil det bli mørkere enn før man smurte den inn.
Med en gang fettet er påført vil den ofte bli mørk, men den vil lysne noe etter det har trukket inn.

 

Skinnfett som blir anbefalt er feks skinnfettet uten farge fra Leather's Choice. Såvidt oss bekjent kan denne kjøpes på Panduro Hobby, Industrisøm, Hobbyhimmelen osv.

untitled_1 2.JPG