top of page
Vintagefever autentisitet

AUTENTISITET HOS VINTAGEFEVER.NO

Vi er svært opptatt av våre varers autentisitet og kjemper med hele bransjen mot piratkopier. Alle varer som selges gjennom vintagefever.no er nøye inspisert og verifisert. Vi kjøper kun inn fra betrodde innkjøpere i vintagebransjen og alle våre varer går gjennom opp til 3 ledd med autentifisering.

De siste årene har såkalte "superfakes" blitt introdusert på markedet, disse er i prinsippet laget på samme måte som originalene og er svært vanskelig å autentifisere . Vi holder oss derfor i stor grad unna å ta inn nyere modeller fra Chanel (2013-d.d) og Prada (2014-d.d).

 

Serienummer og datokoder ble typisk introdusert på begynnelsen og midten av 1980-tallet og er ikke noe mer enn et nummer. Om man tenker seg om er dette noe av det enkleste å kopiere. På visse vintagevarer er også disse slitt vekk gjennom årenes løp. I en autentifiseringsprosess ser vi ofte på helt andre ting som sømmer, hardware, patina og stempler for å fastslå en veskes autentisitet.

Dersom du kjøper av privatperson er det alltid en god idé å hente vesken/varen hjemme hos selgeren. Sjekk opp telefonnummeret til selgeren og sørg for at den matcher adressen du skal hente vesken på. På denne måten vet du at du alltid kan oppsøke selgeren om du har kjøpt en piratkopi.
Dersom selgeren har kjøpt vesken ny fra butikk bør du høre om de har kvittering og kontoutskrift som matcher kvitteringen. For å være helt på det sikre kan du be selgeren å skrive en "kvittering" der han/hun går god for at vesken er ekte, samt salgspris, dato og signatur. Om det da skulle skje noe har du dokumentasjon å fremlegge ved en eventuell sak.

Vi autentifiserer dessverre ikke andre varer enn våre egne da dette er noe vi gjør i samarbeid med våre innkjøpere, men ta feks kontakt med www.authenticatefirst.com - de har godt rykte i bransjen.

Dersom du lurer på noe, ikke nøl med å ta kontakt med oss på post@vintagefever.no

bottom of page