top of page

LOUIS VUITTON X STEPHEN SPROUSE

Louis Vuitton x Stephen Sprouse
Louis Vuitton x Stephen Sprouse

Stephen Sprouse var en amerikansk designer som var kjent for sin unike stil og bruk av graffiti og neonfarger i sine design. Han ble født i Ohio i 1953 og vokste opp i California hvor han var en del av punk-scenen på 70-tallet. Han startet sin karriere som motedesigner i New York på 80-tallet og ble raskt kjent for sine avant-garde design og sin estetikk som kombinerte punk, new wave og pop-art.
 

Sprouse var en viktig skikkelse i New Yorks kunstscene og hadde arbeidet med kunstprosjekter og utstillinger. Han var nær venn av kunstnere Keith Haring og Jean-Michel Basquiat og var en del av den samme kunstneriske bevegelsen som dem.
 

På midten av 90-tallet trakk Sprouse seg tilbake fra moteverdenen, men ble hentet tilbake av Marc Jacobs som var designer for Louis Vuitton på den tiden. Jacobs hadde alltid beundret Sprouses arbeid og ville samarbeide med ham for å skape en spesiell kolleksjon for Louis Vuitton.

Louis Vuitton x Stephen Sprouse

I 2001 inngikk Louis Vuitton og Stephen Sprouse et samarbeid for å skape en serie av design som kombinerte Sprouses distinkte stil med Louis Vuittons ikoniske monogram mønster. Kolleksjonen inkluderte alt fra vesker og sko til skjerf og solbriller, alt med Sprouses karakteristiske graffiti-motiv.

Samarbeidet mellom Louis Vuitton og Stephen Sprouse var revolusjonerende i den forstand at det brøt ned skillet mellom mote og gatekunst. Tradisjonelt sett var moteindustrien sett på som et eksklusivt og lukket miljø - og gatekunst ble ansett som en form for graffiti eller hærverk. Men Louis Vuittons samarbeid med Sprouse viste at mote kunne være inspirert av og samarbeide med kunstverdenen og at designerne kunne hente inspirasjon fra alle kilder.

Sprouses karakteristiske graffiti-stil var en viktig del av samarbeidet og ble brukt på alt fra vesker til skjerf og ble til og med brukt på en hel bygning som ble dekorert med graffiti av Sprouse. Dette var en viktig påminnelse om at gatekunst var en legitim form for kunst og at det kunne være en viktig inspirasjonskilde for moteverdenen.

Samarbeidet mellom Louis Vuitton og Sprouse har også inspirert andre luksusmerker til å samarbeide med gatekunstnere og har ført til en økt interesse for gatekunst og dens innflytelse på mote og kultur. I dag er det vanlig å se gatekunstnere som samarbeider med mote- og luksusmerker for å skape unike kolleksjoner som skiller seg ut fra det tradisjonelle motebildet. På den måten har samarbeidet mellom Louis Vuitton og Sprouse hatt en varig innvirkning på moteindustrien og har vist at moteverdenen er åpen for nye og utradisjonelle ideer.

Veskene og assesoirene fra Louis Vuitton x Stephen Sprouse er i dag svært etterspurt og anses som "Collector Items".

Kunne du tenke deg noe fra samarbeidet? Ta kontakt med oss på mail så hjelper vi deg!

Bilde LVxSP
bottom of page